جشنواره فجر ۱۴۰۱؛ جشنواره گمنام‌ها

ساخت وبلاگ

چهل و یکمین دوره جشنواره'>جشنواره فیلم فجر یکی از عجیب‌ترین دوره‌های آن است

جشنواره فیلم فجر ۴۱ در یک آزمون و خطای متفاوت، شاهد اتفاقاتی است که اگرچه برخی از آن به برگزارکنندگان ارتباطی مستقیمی ندارد اما می‌تواند به عنوان یکی از مثال‌های عجیب ادوار برگزاری از آن یاد کرد. در این صفحه، معرفی فیلم‌ها، حاشیه‌ها و لیست برندگان این جشنواره عجیب در سال ۱۴۰۱ را خواهید خواند.

فهرست فیلم های سودای سیمرغ جشنواره فجر ۱۴۰۱

لیست الفبایی ۲۴ فیلم حاضر در جشنواره فجر ۱۴۰۱ را مشاهده کنید. با کلیک/لمس هر عنوان، به صفحه معرفی و اطلاعات فیلم‌ها می‌روید.

۱. «آن‌ها مرا دوست داشتند» محمدرضا رحمانی

۲. «آه سرد» ناهید عزیزی

۳. «اتاقک گلی» محمد عسگری

۴. «استاد» سید عماد حسینی

۵. «بعد از رفتن» رضا نجاتی

۶. «بچه زرنگ» هادی محمدیان، بهنود نکویی و محمدجواد جنتی

۷. «پرونده باز است» کیومرث پوراحمد

۸. «جنگل پرتقال» آرمان خوانساریان

۹. «چرا گریه نمی‌کنی» علیرضا معتمدی

۱۰. «در آغوش درخت» بابک خواجه‌پاشا

۱۱. «روایت ناتمام سیما» علیرضا صمدی

۱۲. «سرهنگ ثریا» لیلی عاج

۱۳. «متروپل» محمدعلی باشه آهنگر

۱۴. «شماره ده» حمید زرگرنژاد

۱۵. «عطرآلود» هادی مقدم دوست

۱۶. «غریب» محمدحسین لطیفی

۱۷. «کت چرمی» حسین میرزا محمدی

۱۸. «کاپیتان» محمد حمزه‌ای

۱۹. «گل‌های باوارده» مهرداد خوشبخت

۲۰. «وابل» تورج اصلانی

۲۱. «های پاور» هادی محمدپور

۲۲. «هفت بهار نارنج» فرشاد گل سفیدی

۲۳. «هوک» حسین ریگی

۲۴. «یادگار جنوب» پدرام دوماری و حسین پور امیری

۴ فیلم زیر هم به‌عنوان آثار رزرو معرفی شدند؛

  • «بهشت تبهکاران» مسعود جعفری جوزانی (این فیلم ۵۰ درصد فرآیند پس‌تولید را طی کرده و در صورت تکمیل به فهرست فیلم‌های سودای سیمرغ افزوده خواهد شد)
  • «اخت‌الرضا» مجتبی طباطبایی
  • «جان جانان» شادی آفرین الهیاری
  • «۴۸ ساعت» ابوذر حیدری

هیئت داوران چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر

در دیرترین زمان ممکن در همه ادوار، اسامی هیئت داوران جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۱ اعلام شد؛ پرویز شیخ طادی، مجید اسماعیلی، ابراهیم حاتمی‌کیا، محمد رضوی، محمدتقی فهیم و مسعود نقاش‌زاده فیلم‌های جشنواره فجر ۴۱ را داوری کردند.

دبیر، شعار و پوستر جشنواره ۴۱ فیلم فجر

دبیر چهل و یکمین دوره جشنواره فیلم فجر مجتبی امینی است. تهیه‌کننده جوان سینما و تلویزیون که در سال‌های اخیر به واسطه تهیه‌کنندگی سریال گاندو و برنامه سینمایی هفت در میان اهالی سینما شناخته شده است. امینی که سابقه اجرایی جشنواره چلچراغ را دارد، از معدود دبیران جشنواره فیلم فجر در همه ادوار است که دارای عنوان دولتی نیست. پیش از او محمد خزاعی دبیر سی‌امین دوره جشنواره فجر نیز یکی از دبیرانی بود که بیرون از دایره مدیران دولتی برای دبیری انتخاب شده بود.

طراح پوستر چهل و یکمین دوره جشنواره، استاد مسعود نجابتی و شعار جشنواره فجر ۱۴۰۱ اخلاق، امید، آگاهی است که روی پوستر این دوره هم نقش بسته و کلمه «فجر» به چشم می‌آید.

پوستر جشنواره چهل و یکم فیلم فجر طراحی مسعود نجابتی

پوستر جشنواره چهل و یکم فیلم فجر – طرح از مسعود نجابتی

هیئت انتخاب جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۱

اعضای هیات انتخاب چهل‌ویکمین دوره جشنواره فیلم فجر چهره‌های نام‌آشنایی هستند. چهره‌هایی عموما با سابقه مدیریتی و وابسته به جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی. از محمدحسین نیرومند و رضا پورحسین تا محمدرضا شرف‌الدین و محمدرضا عباسیان اعضای این هیات انتخاب را تشکیل می‌دهند. حضور حبیب احمدزاده و پرویز شیخ‌طادی و روح‌الله سهرابی نیز وزن هنری و فیلمسازی هیات انتخاب را بالاتر برده است.

فیلم کوتاه در جشنوراه فجر ۴۱

اسامی هیات انتخاب و داوری بخش کوتاه از این قرار است: مریم اسمی خانی، دانش اقباشاوی، محمدرضا خردمندان، حسین دارابی و علی رویین‌تن.

این هیات، این فیلم‌ها را بخش فیلم کوتاه جشنواره چهل و یکم فجر انتخاب کرده است:

اسماء (مصطفی آقا محمدلو)، اندروا (امیر پذیرفته)، برنو (محمد ثریا)، جناکات (عطا مجابی)، رنگارنگ (محمدرضا مرادی)، غیرموجه (محمدرضا خاوری)، قهوه‌خانه عاشیقلار (رضا جمالی)، لابیرنت (محسن وحدانی)، مریضخانه مرکزی (وحید نامی، نوید نامی)، نوشابه مشکی (محمد پایدار) و وقفه (مانا پاکسرشت).

ویژگی های جشنواره ۴۱ فیلم فجر

  • جشنواره امسال یک جشنواره کاملا دولتی است؛ این به این معنا نیست که در دوره‌های قبل حضور بخش خصوصی در این جشنواره کاملا احساس می‌شد. اما در این دوره حضور پرتعداد فیلم‌هایی که تهیه‌کننده و سرمایه‌گذارشان نهادهای دولتی و شبه‌دولتی هستند نشانی از ریل‌گذاری جدید دولت سیزدهم در سینما است. فیلم‌هایی با گرایش‌های انقلابی و پرداختن به موضوعاتی استراتژیک که توسط نهادهایی همچون بنیاد سینمایی فارابی، سازمان سینمایی اوج و حوزه هنری انقلاب اسلامی تهیه شده‌اند. بنیاد سینمایی فارابی با ۹ فیلم رکورددار حضور در این رویداد است.
  • نکته جالب دیگر اینکه تا امروز و لحظه انتشار این مطلب خبری از برگزاری بزرگداشت برای هیچ سینماگری نیست و از این منظر می‌توان این دوره را تا امروز رکورددار خرق عادت دانست.
  • در این دوره از جشنواره بعد از برگزاری ۶ دوره جشنواره بین‌المللی فجر در ماه اردیبهشت تحت عنوان جشنواره جهانی فجر، مسئولان برگزاری باز هم تصمیم گرفتند این جشنواره را با رویداد ملی که در بهمن‌ ماه برگزار می‌شود ادغام کنند که این باعث شد تمامی تلاش‌های چندین ساله بخش بین‌الملل برای تثبیت جشنواره از بین برود.
  • از طرفی به واسطه اتفاقات جاری در کشور که از شهریور امسال آغاز شد برگزارکنندگان جشنواره با چالش‌های جدی‌ای برای ثبت‌نام و معرفی فیلم‌های بخش مسابقه روبرو شدند که باعث تاخیر در اعلام فیلم‌های بخش مسابقه شد و در حالی که کمتر از یک هفته تا برگزاری این جشنواره مانده بود اسامی فیلم‌ها توسط دبیر جشنواره اعلام شد.
  • یکی از نکته‌های مهم این دوره از جشنواره حضور اسامی ناآشنا است که تجربه‌های جدیدی را در سینما پشت سر می‌گذارند. در واقع جشنواره امسال از لحاظ حضور فیلمسازان برجسته و نام‌آور دستش خالی است و حضور تعداد کمی از چهره‌های شناخته شده باعث شده است این جشنواره تبدیل به جشنواره گمنام‌ها شود.
  • حضور کیومرث پوراحمد و محمدحسین لطیفی و محمدعلی باشه‌آهنگر به عنوان فیلمسازانی که تجربه حضور موفق در جشنواره دوره‌های گذشته را داشتند تنها چهره‌هایی هستند که در این رویداد جزو چهره‌های مهم سینما به شمار می‌روند.
+ نوشته شده در 14 Feb 2023 ساعت 23:16 توسط  | 

2ND CAMERA FESTIVAL...
ما را در سایت 2ND CAMERA FESTIVAL دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 2ndcamerao بازدید : 78 تاريخ : شنبه 29 بهمن 1401 ساعت: 14:56